Over ons Nieuws R&D FAQ Contact Links & Docs

Nieuws & Agenda

Invitation | R&D Pillar WP3 & WP7 information session

GroenvermogenNL would like to invite you to our two dedicated information sessions.

Quick scan waardeketens industrieel gebruik groene waterstof

In opdracht van GroenvermogenNL heeft Summit Engineering een quick scan uitgevoerd naar de waardeketens van industrieel gebruik van groene waterstof.

1ste LIVE-informatiesessie over R&D 'Werkpakket 2 Transport en opslag van groene waterstof'.

Onze eerste LIVE informatiesessie over R&D 'Werkpakket 2 Transport en opslag van groene waterstof' zit erop!

Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie groot succes

De gecoördineerde aanpak voor Nederland.

Informatiesessie sandpit procedure call R&D Werkpakket 2 (transport en opslag groene waterstof)

Op 17 november organiseren NWO en GroenvermogenNL een informatiesessie over de nieuwe sandpit procedure die gebruikt gaat worden voor de R&D call van werkpakket 2.

Webinar Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) waterstof en groene chemie

Op 14 oktober organiseren GroenvermogenNL en RVO een online informatiebijeenkomst over de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) waterstof en groene chemie.

GroenvermogenNL van start met € 30 miljoen voor pilots voor groene waterstof

De regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is open met een nieuw thema: Waterstof en Groene Chemie. Met de regeling worden bedrijven en kennisinstellingen gestimuleerd en effectief ondersteund in de realisatie van innovatieve pilot- en demonstratieprojecten in Nederland, die leiden tot materiële CO2-reductie tegen 2030. Beoogde projecten richten zich op productie, transport en opslag van waterstof en de toepassing daarvan. Inschrijven kan tot en met 10 januari 2023.

500 miljoen extra voor groene waterstof en chemie via GroenvermogenNL

Het groeifondsprogramma GroenvermogenNL krijgt 500 miljoen euro extra om de realisatie van een groen waterstof-ecosysteem in Nederland te versnellen. Dat maakte Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van het Nationaal Groeifonds, op 14 april bekend. GroenvermogenNL versnelt hiermee de productie en het gebruik van groene waterstof en aanverwante technologie in verschillende industriële ketens, zoals chemie, kerosine, staal of kunstmest. Naast dat dit goed is voor het klimaat en het verdienvermogen, versterkt GroenvermogenNL ook de kansen voor de Nederlandse maakindustrie op het gebied van groene waterstof.

Human Capital Agenda GroenvermogenNL: Brug naar de toekomst nu online

Enkele maanden geleden is door het Schrijfteam van GroenvermogenNL de opdracht gegeven om de Human Capital Agenda (HCA) voor het programma nader uit te werken en te operationaliseren. Daarbij is gevraagd dit te doen voor 2022 en een meerjarig perspectief te schetsen.

Ervaren en gedreven programmabestuur GroenvermogenNL van start

Marjan Oudeman, Paulien Herder en Paul de Krom treden per 14 februari 2022 aan als programmabestuur voor het groeifondsprogramma GroenvermogenNL.

2022 cruciaal jaar voor Nederlandse ambities waterstof en groene chemie

De top uit het bedrijfsleven en de kenniswereld hebben dinsdag 7 december tijdens de derde bestuurlijke rondetafel ‘Waterstof en Groene Chemie’ verdere afspraken gemaakt over de opschaling van technologie en de intensivering van onderzoek en innovatie.

Bedrijfsleven bereidt zich voor op start GroenvermogenNL

Waterstof belooft een belangrijke rol te gaan spelen in de energietransitie en groene chemie. GroenvermogenNL bouwt als een van de eerste gehonoreerde programma’s uit het Nationaal Groeifonds aan de potentie en opschaling van waterstof en groene chemie.

Bedrijfsleven en kenniswereld maken afspraken over Nederlandse opschaling waterstof en groene chemie

Innovatie, onderzoek en opschaling essentieel voor het behalen van de klimaatdoelen. De top uit het bedrijfsleven en de kenniswereld hebben tijdens de tweede bestuurlijke rondetafel ‘Waterstof en Groene Chemie’ afspraken gemaakt over de opschaling van technologie en de intensivering van onderzoek en innovatie.

Boegbeelden topsectoren verheugd over eerste impuls vanuit Groeifonds voor GroenvermogenNL

Met een investering van 338 miljoen uit het Nationaal Groeifonds bouwen topsectoren Chemie, Energie en Holland High Tech samen met industriële partners en kennispartners aan de kansen van waterstof voor de energietransitie en in de groene chemie.

Agenda